donderdag 15 april 2010

Pakkenjacht


Om 18.00 uur hebben we afgesproken met Marieke in Breda om voor Caleche op zoek te gaan naar een trouwpak. Gezien de drukte op de weg, werd het ietsje later. In een van de winkels komen we een hele club bekenden tegen van Caleche, die ook heel toevallig op zoek zijn naar een pak voor een bruiloft. Gek genoeg is die bruiloft ook tegelijk met die van ons op 8 mei.


Na wat winkels te hebben bezocht, belanden we bij Caractere op de Nieuwe Ginnekenstraat. Een strak matzwart glimmend pak in de etalage trekt de aandacht van de moeder van Caleche. Zij heeft vroeger zelf hier ook een kledingzaak gehad en weet dus veel van mode, stijl en stoffen. Enthousiast adviseren de verkoopsters ons terwijl Caleche het zwarte pak showt. Ontzettend mooi maar wel zwart. We lopen een kort rondje door de winkel en dan zien we HET PAK. En nog van een Nederlandse ontwerper ook! Het ontwerp is superstijlvol en modern en er hangt een groot zwart label aan: Fair Trade. Gelukkig hebben ze Caleche zijn maat en ook nog een ‘supergoede’ coupeuse die de broek ietsje kan inkorten. Caleche staat zo trots als een pauw voor de spiegel, missie geslaagd!


Na deze zware inspanning vinden we dat we wel een drankje hebben verdiend en we lopen de hoek om naar Cafe Restaurant Charelli. Een begrip in Breda, altijd lekker en gezellig. Marieke heeft nog niet gegeten dus bourgondisch als we zijn, eten we ook een hoofdgerecht mee. Ondertussen schuift Djuri, de broer van Caleche en tevens een van de ceremoniemeesters, gezellig aan. Er is nog meer dan genoeg te bespreken maar we zijn bovenal blij dat we geslaagd zijn voor het pak en daar proosten we op. En ja ik heb enorme spierpijn....